2015 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Kulinarinis eksperimentas - šokoladiniai indeliai ledams

Reikės:

Vandens balionų
Pompos balionams
Šokolado (naudojau pieninį)
Skardelės, kepimo popieriaus

Eiga:
Norimą skaičių balionų nuplauname, padedame džiūti.
Vandens vonelėje (ar mikrobangų krosnelėje) ištirpiname šokoladą. ATVĖSINAME iki kūno temperatūros - tiek, kad liktų skystas, bet laisvai galėtume laikyti jame pvz., pirštą.
Pripučiame norimą skaičių balionų su balionų pompa, užsukame (rišti nereikia), kad neišsileistų oras.
Pasiruošiame skardelę, ant kurios užklojame kepimo popierių.
Į atvėsusio šokolado dubenėlį merkiame baliono dugną, pasukiojame, kad šokoladas apliptų ir sieneles, tada iššokoladintą balioną statome ant kepimo popieriaus šokoladiniu dugnu į apačią :)
Dedame į šaldytuvą - 1-2 val.
Šokoladui sustingus, balionus tiesiog susprogdiname ir išimame.
Gavome šokolado dubenėlius, pavyzdžiui, ledams. (tik juos reikia statyt ant lėkštutės, nes rankose šokoladas greit tirpsta).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą